Jørgen Hvenegaard

Jørgen Hvenegaard

Jørgen Hvenegaard har uddannet et utal af Grand Prix heste.

Mest kendt er nok Supermax Ravel (OL og VM med Annegrethe Tørnblad), Bayard (OL med Lene Hoberg), Seduc (VM i Kentucky med Anne Troensegaard).

Efter endt uddannelse hos Reit Institut von Neindorff i Tyskland, startede karrieren på Barthahus Ridecenter sammen med legendariske Gunnar Andersen og Lis Hartel, som var med til at give den daglige inspiration. Senere fik Jørgen det daglige ansvar for Maglebjerggaard Ridecenter, hvor han og hans beriderelever uddannede rigtig mange heste. Under tiden på Maglebjerggaard tog Jørgen ofte til Grünwohldhof hos Karin og Herbert Rehbein. Han medbragte altid et par heste og blev der en uges tid ad gangen. Herbert Rehbein blev en nær ven og en fantastisk sparringspartner.

Jørgen har startet DM i dressur ti gange på ti forskellige heste han selv har uddannet. I 1984 vandt han Damarks Mesterskabet for professionelle på hesten Chinon. På internationalt plan blev det til Grand Prix deltagelse i Belgien, Luxenburg, Tyskland, Holland m.fl.

Han har i flere år været tilknyttet Blue Hors som træner og i dag kommer flere at landets dygtigste ryttere til Jørgen, for at få hjælp til uddannelsen af deres heste (Silje Bakken, Birgitte Byrialsen, Pernille Ørum, Sidsel Johansen, Louise Panum m.fl.)

Rigtig mange heste har fået deres uddannelse af Jørgen, inden de er blevet solgt eller er gået videre til andre ryttere.
Listen er lang, men her er et udpluk:

Ravel (Grand Prix, Anne Grethe Tørnblad)
Bayard (Grand Prix, Lene Hoberg)
Gizmo (Grand Prix, Anne Troensegaard)
Seduc (Grand Prix, Anne Troensegaard)
Åtoftens Volanti (Grand Prix, Jørgen Hvenegaard)
Katmandu (Grand Prix, Jørgen Hvenegaard)
Owners Joy (Grand Prix, Jørgen Hvenegaard)
Chinon (Grand Prix, Jørgen Hvenegaard)
Guldlok Kilen (Inter M., Anne Troensegaard)
Herbst Boy (Grand Prix, Jørgen Hvenegaard)
Achilles (Grand Prix, Grethe Knud Larsen)
Wien (Grand Prix, Jørgen Hvenegaard)
Hallas (Inter M., Angela Henriksen)
Ibi (Inter M., Angela Henriksen)
Camelot trak. (St. Georg, Jørgen Hvenegaard)
Colorado (Inter M., Jørgen Hvenegaard)
Rachim (Inter M., Jørgen Hvenegaard)
Cadeur (Inter M., Camilla Lunderskov)
Kaiser Wilhelm (Grand Prix, Anke Ter Beek)
Schagger Tack (GP, Margit Ørum)
Radcliff (Inter M., Jørgen Hvenegaard)
Tequila (Inter M., Jørgen Hvenegaard)
Alibi D (Grand Prix, Sidsel M. Riis)
Dunhill (St. Georg, Sidsel M. Riis)
Sir Joules (St. Georg, Karoline Skøtt)
Danheats Solentina (Inter M., Birgitte Byrialsen)
Cadeau (Inter M., Mia Aagaard Buur-Thomsen)

“Jeg syntes jeg har opnået meget i min egen aktive karriere, så i dag brænder jeg mere for at uddanne heste og ryttere efter de principper jeg selv har lært. Det er en stor glæde for mig, at arbejde med hestene i det daglige. Det er mange af mine yngre kollegaer (beridere) der kommer med deres heste, for at få hjælp til at komme videre med det arbejde de selv er startet på. Jeg sætter virkelig pris på, at kunne videregive min erfaring til de ryttere, der vil lære at gøre tingene ordentligt og holde fast i den klassiske ridekunst. Ridestævnerne er absolut ikke lagt på hylden for mit eget vedkommende, men den rigtige hest skal være tilrådighed”